Un șofer de taxi din Suceava a fost înșelat cu 6000 de lei

El a fost rugat de către un client să plătească niște facturi

Sursa foto: Pixabay

Poliția atrage atenția că o nouă înșelătorie face victime, fiind vizați taximetriștii sau livratorii de mâncare. După ce primesc o comandă, aceștia sunt sunații de persoanele care se dau drept clienți și le cer anumite favoruri, cum ar fi să depună sume de bani la un bancomat cu mențiunea că îi vor recupera în momentul în care se va finaliza comanda, potrivit digi24.ro.

Infractorii fac o comandă de mâncare sau de taxi, după care sună șoferii și spun că au nevoie să li încarce o cartelă SIM sau să depună diverse sume la bancomat, cu promisiunea că vor primi înapoi banii şi un comision.

Aceștia invocă fel și fel de motive, că sunt bolnavi sau că au grijă de un copil mic și nu pot ieși din casă. Cel mai recent caz este cel al unui taximetrist din Suceava care a fost păcălit de un așa zis client să depună la mai multe bancomate de tip self-pay mai multe sume de bani. În total, 6000 de lei a depus, iar când tânărul șofer în vârstă de 25 de ani i-a spus clientului său că nu mai are bani, acesta i-a închis telefonul. Bărbatul înșelat a depus plângere la poliție și se fac cercetări pentru identificarea făptașului.

Poliția trage un semnal de alarmă și spune că în ultima vreme a primit tot mai multe plângeri din partea persoanelor care acuză că au fost rugate să facă anumite favoruri clienților, după care aceștia nu au mai răspuns la telefon.

„În ultima perioadă, tot mai mulţi şoferi de taxi, autovehicule tip ridesharing sau livratori de comenzi de la diverse firme sau restaurante au căzut pradă unor persoane care le-au determinat să le facă aşa-zise mici comisioane invocând lipsa timpului, faptul că sunt bolnave sau au în întreţinere minori şi nu pot părăsi locuinţa. Părţile vătămate au fost convinse ca înainte de livrarea produselor alimentare comandate sau înainte de a se prezenta la locaţia de pornire a cursei tip taxi, să treacă pe la diverse bancomate sau automate de plăţi şi să depună diverse sume de bani, să achite produse sau să încarce cu credit cartele SIM, cu promisiunea returnării sumelor la momentul livrării alimentelor sau al iniţierii cursei de taxi”, transmit oficialii Poliţiei judeţene Suceava.

MAE, avertizare de călătorie în Portugalia