Tânăr anchetat pentru vânzarea online a unui pistol

El este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Pistol
Pistol sursa foto pixabay

Un tânăr de 25 de ani, din municipiul Giurgiu, este cercetat de poliţişti după ce ar fi încercat să vândă online o armă tip revolver, însă neletală, potrivit ziare.com.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu a anunțat că este vorba de infracţiunea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat, astăzi, o acţiune în municipiul Giurgiu, în urma căreia a fost identificat un pistol, tip revolver, calibru 4,5 milimetri, care se afla în posesia unui tânăr, de 25 de ani, din aceeaşi localitate. Tânărul în cauză ar fi încercat să comercializeze arma neletală, pe un site de comerţ”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de IPJ Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că acesta nu este deţinător legal de arme şi muniţii, iar arma în cauză nu figurează ca fiind deţinută legal de vreo persoană. Arma a fost indisponibilizată şi ridicată, în vederea continuării cercetărilor. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Tânăr de 14 ani, prins conducând în București un moped furat