Conturi pentru minori, introduse de Instagram

Setarea va fi apoi extinsă în timp la conturile existente deținute de adolescenți.

instagram
instagram. Sursa foto: youtube.com

Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, a anunțat introducerea la nivel global a conturilor pentru adolescenți pe platforma Instagram, care se vor aplica noilor utilizatori sub 18 ani, potrivit digi24.ro.

Restricțiile incluse de aceste conturi dedicate vor fi în cele din urmă extinse și la profilurile deja existente utilizate de adolescenți.

Meta introduce noi „conturi pentru adolescenți” pentru utilizatorii Instagram cu vârsta sub 18 ani, cu scopul de a permite părinților un control mai mare asupra activităților copiilor, inclusiv posibilitatea de a bloca vizionarea aplicației de către copii pe timpul nopții. Într-un anunț făcut la o săptămână după ce guvernul australian a propus restricționarea accesului copiilor la astfel de platforme, Meta a spus că lansează conturi de adolescenți pentru Instagram care se vor aplica noilor utilizatori.

Setarea va fi apoi extinsă în timp la conturile existente deținute de adolescenți.

Modificările din cadrul setării contului pentru adolescenți includ oferirea posibilității părinților de a stabili limite de timp zilnice pentru utilizarea aplicației, de a bloca adolescenții de la utilizarea Instagram în anumite momente, de a vedea conturile cu care copilul lor comunică prin mesaje și de a vedea categoriile de conținut pe care minorii le vizualizează. Adolescenții care se înscriu pe Instagram sunt deja plasați implicit în cele mai stricte setări de confidențialitate, care includ interzicerea accesului adulților la serviciul de trimitere de mesaje către conturile adolescenților care nu îi urmăresc și dezactivarea notificărilor pe timp de noapte. Cu toate acestea, în cadrul noii funcții „cont pentru adolescenți”, utilizatorii cu vârsta sub 16 ani vor avea nevoie de permisiunea părinților pentru a modifica aceste setări, în timp ce persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani cărora li s-au atribuit în mod implicit noile funcții le vor putea modifica independent.

Odată ce un utilizator sub 16 ani încearcă să își schimbe setările, funcțiile de supraveghere parentală le vor permite adulților să stabilească noi limite de timp, să blocheze accesul noaptea și să vadă cu cine schimbă mesaje copilul lor.

Directorul Meta pentru siguranță globală, Antigone Davis, a declarat că decizia de a introduce conturi pentru adolescenți a fost determinată de părinți și nu de vreo legislație sau propunere guvernamentală. „Părinții de pretutindeni se gândesc la aceste probleme”, a declarat Davis pentru The Guardian Australia. Davis nu a exclus posibilitatea de a introduce modificări similare în cazul Facebook în viitor, dar a spus că societatea va examina ce măsuri ar putea avea sens pentru diferite aplicații. Setările conturilor private existente pentru adolescenți, care vor fi schimbate cu noua funcție de cont pentru adolescenți, includ faptul că persoanele cu vârsta de până la 18 ani trebuie să accepte noi urmăritori, să fie plasate în restricțiile de conținut cele mai sensibile și să filtreze cuvintele și frazele ofensatoare din postări și mesaje.