Incendiu de amploare la o fabrică de sicrie din județul Bihor

Pompierii au intervenit mai mult de 8 ore

Un incendiu uriaș a izbucnit la hala unei fabrici de sicrie din Valea Mare de Criș, județul Bihor. Focul a fost alimentat de cantitatea mare de materiale combustibile, fiind un pericol crescut de extindere a flăcărilor, potrivit digi24.ro.

Un incendiu uriaș a izbucnit în noaptea de miercuri, manifestat la hala unei fabrici de sicrie din Valea Mare de Criș, județul Bihor.

Intervenția pompierilor este în desfășurare de mai bine de 8 ore. „Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor, în jurul orei 01.10, la fața locului deplasându-se operativ, opt echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere, patru containere de apă, o autoscară și un echipaj de prim ajutor”, au declarat repezentanții ISU Bihor.

În momentul în care echipajele de salvare au ajuns la fața locului, ardea violent una dintre cele 8 hale industriale ale fabricii, focul fiind alimentat de cantitățile mari de cherestea și lemn, materiale combustibile. Pagubele materiale sunt însemnate și există riscul de extindere a flăcărilor la celelalte hale alăturate. „Incendiul a fost localizat, pompierii acționând pentru protecția clădirilor și bunurilor neafectate de flăcări. Echipajele acționează în continuare, la fața locului, pentru lichidarea acestuia”, a mai arătat ISU.

Ministerul Mediului va convoca Comitetul pentru Situații de Urgență