Cultură de canabis descoperită în județul Dâmbovița

Doi bărbați au fost arestați preventiv și acuzați de trafic de droguri, anunță DIICOT

Canabis
Canabis sursa foto pixabay

O cultură de canabis a fost descoperită în pădurea Luntrea din județul Dâmbovița, doi bărbați fiind arestați preventiv și acuzați de trafic de droguri, anunță DIICOT, potrivit digi24.ro.

Cei doi bărbați, în vârstă de 35 și 36 de ani, au fost prinși în flagrant de autorități, „în timp ce unul dintre ei intenționa să schimbe acumulatorii unei camere destinate supravegherii culturii, iar celălalt verifica stadiul de dezvoltare al plantelor”, a mai fost scris în comunicat.

Ei crescuseră aproximativ 150 de plante de canabis, înalte de 1,50 – 1,70 metri. Cultura de canabis era udată printr-un sistem de irigare și supravegheată video. Procurorii susțin că aceștia au cultivat drogurile în perioada aprilie septembrie, în pădurea aflată în apropiere de comuna Uliești. Totodată, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul lor, autoritățile au găsit în casa unuia dintre ei 30 de plante de canabis de mici dimensiuni, crescute în luna septembrie.

Inculpații au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Ei sunt acuzați de trafic de droguri, infracțiune pentru care riscă o pedeapsă de trei până la 15 ani de închisoare, dacă vor fi găsiți vinovați.

„Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, în perioada aprilie – 23 septembrie 2024, acestea ar fi înființat și dezvoltat, în pădurea Luntrea, situată în proximitatea localității Uliești, județul Dâmbovița, o cultură de canabis, în scopul comercializării. Cele două persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce una dintre acestea ar fi intenționat să schimbe acumulatorii unei camere destinate supravegherii culturii, iar cealaltă persoană ar fi verificat stadiul de dezvoltare al plantelor”, a comunicat IPJ Dâmbovița.

De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul uneia dintre persoanele cercetate, a fost descoperită și ridicată o altă cultură de canabis, formată din 30 de plante de mici dimensiuni, ce ar fi fost înființată și dezvoltată pe parcursul lunii septembrie 2024.

„La data de 23 septembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore, iar la data de 24 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmit oamenii legii.

ANM avertizează: Duminică sunt așteptate furtuni și ploi torențiale în toată țara