Două persoane au murit în urma unui incendiu de pădure în Grecia

Protecţia Civilă a trimis mesaje de evacuare a locuitorilor din şase localităţi situate în apropierea zonei afectate

Incendiu
Incendiu sursa foto pixabay

Două persoane au murit în urma unui incendiu de pădure care continuă să aibă efecte, în apropiere de Corint, în Grecia, alimentat de rafale violente de vânt, anunţă autorităţile greceşti. Protecţia Civilă a trimis mesaje de evacuare a locuitorilor din 6 localităţi situate în apropierea zonei afectate, potrivit ziare.com.

”Doi bărbaţi au murit” luptând împotriva flăcărilor, anunţă vicepreşedintele regiunii Corint Anastasios Guiolis, care evocă la postul public ERT un ”accident tragic”.

Poliţia greacă a confirmat că a descoperit două corpuri într-o zonă forestieră în apropiere de Corint, situată la aproximativ 140 de kilometri vest de Atena. Cei doi bărbaţi, în vârstă de 35 şi 40 de ani, ajutau pompierii, scrie presa. Doi pompieri au fost răniţi uşor, a declarat biroul de presă al pompierilor. Incendiul, produs duminică dimineaţa, a luat amploare rapid, din cauza unor rafale puternice de vânt de până la 70 de kolometri pe oră, şi ”este dificil de controlat”, subliniază sursa. Însă, potrivit pompierilor, nu exista un front activ luni dimineaţa, ci mai multe focare răspândite.

Protecţia Civilă a trimis mesaje de evacuare a locuitorilor din şase localităţi situate în apropierea zonei afectate, în contextul în care terenul accidentat şi vegetaţia densă din această regiune complică intervenţia pompierilor.

Aproximativ 350 de pompieri, cinci bombardiere cu apă şi patru elicoptere operau la faţa locului, potrivit pomperilor. Numeroase regiuni din Grecia au fost plasate duminică şi luni în alertă cod portocaliu de incendiu, din cauza unor rafale de vânt de nivelul ”7-8 pe (scala) Beaufort”, adică de 50-75 de kilometri pe oră. Grecia, afectată de secetă şi canicule precoce, a fost din nou cuprinsa de incendii în această vară. La jumătatea lui august, unul dintre ele s-a soldat cu un mort şi a cauzat evacuarea a mii de oameni la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Atena. În întreaga Grecie, bilanţul incendiilor anuale creşte neîncetat. Din mai şi până la sfârșitul lui august, numărul incendiilor a crescut cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2023, potrivit Guvernului.

Acoperământul Maicii Domnului, sărbătorit în Biserica Ortodoxă pe 1 octombrie