Arest preventiv pentru o tînără care a tâlhărit un minor

Incidentul a avut loc pe o stradă din municipiul Timişoara

arest
arest sursa foto pixabay

Magistraţii timişoreni au dispus măsura arestului preventiv pe 30 de zile pentru tânăra reţinută de poliţişti pentru tâlhărie comisă asupra unui minor de 12 ani, arată o informare de presă a Poliţiei Timiş, potrivit stiripesurse.ro.

Poliţiştii Secţiei 5 Urbane Timişoara au fost sesizaţi că un minor de 12 ani, în timp ce se afla pe o stradă din municipiu, a fost abordat de către două persoane necunoscute.

Acestea i-au cerut ajutorul pentru a comanda un serviciu de tip ride-sharing printr-o aplicaţie de pe telefon. După ce minorul a făcut comanda de pe telefonul propriu, una dintre persoane, când a urcat în taxi, i-a smuls telefonul din mână copilului, l-a împins. Cei doi au plecat într-o direcţie necunoscută cu autovehiculul comandat din aplicaţie.

Ulterior, în continuarea cercetărilor, poliţiştii au refăcut traseul celor implicaţi şi s-au deplasat la mai multe adrese din municipiul Timişoara, reuşind identificarea celor două persoane, o tânără de 20 de ani şi un minor în vârstă de 12 ani. În cauză, a fost deschis dosar penal pentru tâlhărie pe numele tinerei. Întreaga activitate s-a desfăşurat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Zeci de elevi de la o școală din Mureș, trimiși acasă