Autorul tâlhăriei de la Iași, reținut de polițiști

El a folosit un pistol de jucărie și o mustață falsă pentru a jefui o bancă

arest
arest sursa foto pixabay

Bărbatul care a încercat săptămâna trecută să jefuiască o bancă din Iași folosind un pistol de jucărie, cu apă, și o mustață falsă, cumpărată dintr-un magazin de colț de stradă, a fost prins, potrivit ziare.com.

Avocatul său spune că a recurs la gestul extrem din cauza disperării generate de datoriile acumulate, inclusiv față de cămătari.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani, din județul Suceava, care a vrut să dea lovitura la o bancă din Iași, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile

. Pe numele autorului faptei a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. El și-a recunoscut faptele, povestind anchetatorilor că avea mari datorii la firma pe care o administrează, plus față de cămătari. Avocatul său a oferit o reacție pe marginea acestui subiect. „Vorbim despre un cetățean cu studii superioare, ajuns în pragul disperării vizavi de economia de astăzi. Nimeni nu s-a aflat niciodată în pericol, vorbim de acel pistol care era un pistol de plastic, un pistol de apă”, a precizat Cristi Mîrșanu.

Bărbatul care a vrut să comită jaful a plecat joia trecută, din banca din Iași, fără vreun leu, după 15 minute, pentru că bancomatele erau goale. „I-a ameninţat, le-a cerut telefoanele mobile, ca să nu anunţe organele de Poliţie. Nu a găsit niciun ban, astfel că a părăsit incinta sucursalei, fără a vătăma vreo persoană sau a sustrage vreun bun din interiorul băncii”, a declarat Mihai Svalja, comisar-șef.

Trei persoane găsite moarte într-o locuință din Bistriţa