Meteorologii avertizează: România, afectată de furtuni și vijelii

Vineri noaptea și sâmbătă, în sudul și sud-estul țării vor fi averse și pe arii restrânse descărcări electrice

Ploi abundente
Ploi abundente sursa foto pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o dublă avertizare pentru zilele de 11 și 12 octombrie. Vineri seara, pe 11 octombrie, se vor semnala ploi și vijelii, în sudul și sud-estul țării, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, sâmbătă, 12 octombrie, vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, care se vor manifesta în Moldova, estul și nord-estul Munteniei precum și în Dobrogea.

Pentru perioada 11 octombrie, ora 21 – 12 octombrie, ora 21, se vor semnala ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului. În noaptea de vineri spre sâmbătă și pe parcursul zilei de sâmbătă, în sudul și sud-estul țării vor fi averse și pe arii restrânse descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat vor depăși 25 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în regiunile estice și pe alocuri în cele sud-vestice, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Pentru perioada 12 octombrie, ora 06 – 12 octombrie, ora 21, se vor semnala intensificări ale vântului. Pe parcursul zilei de sâmbătă (12 octombrie), în Moldova, estul și nord-estul Munteniei precum și în Dobrogea, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată vineri la nivel național