Scandal de amploare între Nicușor Dan și Daniel Băluță pe tema reabilitării Planșeului Unirii

Nicușor Dan a mers cu poliția să demonteze gardurile instalate de primarul Daniel Băluță, dar nu a fost lăsat să intre pe șantier

Nicusor Dan
Nicusor Dan captura pag de FB Nicusor Dan

Primarul Nicușor Dan a dat ordin Poliției Locale a Municipiului București să demonteze gardurile montate de Primăria Sectorului 4, dar polițiștii locali de la Sectorul 4 s-au împotrivit și au sunat la 112, spunând că Nicușor Dan instigă la comiterea de infracțiuni. S-a format o aglomerație mare lângă șantierul amplasat de Daniel Băluță și au sosit și polițiștii chemați prin apel la 112, potrivit ziare.com.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut o reacție dură luni față de Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, în scandalul șantierului pentru refacerea plafonului de beton de la Piața Unirii.

”E vorba despre mofturile unui primar care vrea să ia niște bani înainte să ia avizele necesare. Primăria Sectorului 3 a dat nelegal o autorizație de construire pentru Primăria Sectorului 4, pentru că PS3 nu e proprietar pe acest teren”, a spus Nicușor Dan. Nicușor Dan cere intervenția unui ofițer al Poliției Naționale. Polițistul invită cele două părți să meargă la sediul Poliției Centrul Vechi. “Așteptăm ca poliția națională să certifice că noi suntem administratorii acestui teren și să ne întoarcem să ridicăm gardurile”.

Nicușor Dan a încercat să intre pe șantier dar Cristi Pâslă, director Poliția Locală S4 le-a refuzat accesul în șantier.

Un polițist de la Poliția locală Sector 4 i-a spus primarului: “Vă atrag atenția dl primar să nu instigați oamenii să facă o infracțiune. Acum sunt la 112”.

Nicușor Dan, însoțit de directorul general al Poliției Locale, a declarat ca Poliția Locală va înd epărta gardurile montate de Primăria Sectorului 4 la șantierul anunțat de Daniel Băluță. „Niște cetățeni au pus niște garduri pe care noi o să le luăm”, a spus Nicușor Dan, precizând că același lucru se va întâmpla cu utilajele constructorului, care „o să plece”. Nicușor Dan a mai spus că Primăria Sectorului 3 nu este “competentă” să emită o astfel de autorizație, care “nu poate fi folosită”. Edilul nu a exclus aducerea cazului în fața instanței. În ceea ce privește proprietarul terenului, Nicușor Dan a comparat situația cu cea de la parcarea din Piața Universității.

Primarul general a afirmat că Primăria sectorului 4 nu are drept de proprietate pe acest teren.

“Este ca și cum aș veni eu la Dvs în curte și fără autorizație îmi construiesc o gheretă”, a explicat el, precizând că așteaptă ca primăria sectorului 4 să vină cu avizele solicitate. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), a anunțat, într-o conferință de presă, că Sectorul 3, unde primar este Robert Negoiță, a emis autorizația de construire în regim de urgență. Băluță susține că întreaga zonă nu aparține Primăriei Municipiului București, ci Ministerului Mediului prin Apele Române, iar cea mai mare parte a terenului este preponderent în Sectorul 3 și nesemnificativ în Sectorul 4.

Daniel Băluță anunțase luni, într-o postare pe rețelele sociale, că ar fi început lucrările de refacere a Planșeului Unirii, o placă de beton care susține practic intersecția de la Piața Unirii din București

. Băluță susține că lucrările nu vor afecta circulația rutieră sau pietonală, ceea ce înseamnă că lucrările sunt făcute în zona Parcului Unirii și nu pe carosabil. Băluță susține că lucrările nu vor afecta circulația rutieră sau pietonală, ceea ce înseamnă că lucrările sunt făcute în zona Parcului Unirii și nu pe carosabil. Băluță a anunțat public că are avertizare din partea experților tehnici că planșeul s-a degradat și a devenit pericol public. Pe baza acestor documente, pe care le-a înaintat primarului general Nicușor Dan, a cerut să se urgenteze eliberarea autorizației de construire singurul act rămas și de care depinde începerea lucrărilor de consolidare.

Bărbat lovit cu bestialitate cu ciocanul, în București