Șase persoane exploatate la o stână din Covasna

Trei persoane sunt bănuite că racolau oameni din gări, apoi îi duceau în fermele lor unde îi exploatau prin muncă.

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Procurorii anchetează un caz de sclavie în județul Covasna. Șase persoane ar fi fost exploatate la o stână. Procurorii DIICOT fac percheziții, în această dimineață, în două județe din centrul țării, potrivit stiripesurse.ro.

Trei persoane sunt vizate și bănuite că racolau oameni din gări, apoi îi duceau în fermele lor, unde îi exploatau prin muncă.

La data de 16.10.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Covasna şi Braşov, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată. Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2023 – octombrie 2024, trei făptuitori, cu vârstele de 23, 38 şi 47 de ani, prin intermediul unor persoane din anturajul lor, au recrutat şase persoane vătămate din zona gărilor din municipiile Braşov şi Bucureşti, prin inducere în eroare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora. Ulterior le-au exploatat prin muncă la ferma lor de animale.

Pentru a îngrădi libertatea de mişcare a victimelor şi a le împiedica să fugă, făptuitorii au exercitat asupra lor acte de constrângere fizică şi psihică.

Audierile se desfăşoară la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna. Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Fermă din Vrancea amendată pentru modul defectuos de colectare a dejecţiilor de pasăre