Percheziții la persoane suspectate de infracțiuni silvice și fals informatic

Padure
Padure sursa foto pixabay

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au efectuat 12 percheziții domiciliare în județele Bistrița-Năsăud și Cluj, într-un dosar penal care vizează infracțiuni silvice și fals informatic, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud, potrivit digi24.ro.

Acțiunile au loc la sediile unor persoane juridice, depozite de material lemnos și locuințele unor persoane bănuite de fals informatic şi infracţiuni la regimul silvic, au transmis reprezentanţii IPJ.

În acest mod, peste 400 de metri cubi de cherestea au fost transportați ilegal. Materialul lemnos a ajuns la un prejudiciu de aproximativ 350.000 de lei și era transportat către diverși beneficiari prin intermediul altor persoane fizice și juridice. Polițiștii pun în aplicare trei mandate de aducere, ceea ce înseamnă că persoanele vizate, care nu s-au prezentat voluntar, vor fi aduse de autorități la sediul IPJ Bistrița-Năsăud pentru audieri. În paralel, pe Drumul Național 17, polițiștii rutieri desfășoară filtre rutiere pentru verificări în legătură cu regimul silvic și rutier. La acțiune participă polițiști din Bistrița-Năsăud și Cluj, jandarmi și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj.