CNI: Renovarea Cazinoului din Constanța s-ar putea finaliza luna viitoare

Lucrările durează de aproape patru ani

Cazinou Constanta
Cazinou Constanta sursa foto pixabay

Lucrările la Cazinoul din Constanța s-ar putea încheia luna viitoare, susține Compania Națională de Investiții (CNI). Monumentul istoric de categoria A a intrat în renovări la începutul anului 2020, după aproape un deceniu de tergiversări birocratice, potrivit g4media.ro.

Lucrările la Cazinoul din Constanța urmează să fie finalizate după aproape patru ani.

Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Guvernului României, estimează că recepția lucrărilor ar putea fi demarată luna viitoare, în răspunsul citat. “Până la data prezentei au fost contractate toate lucrările prevăzute în documentația de avizare a lucrărilor de intervenţie asupra construcției existente, inclusiv a instalațiilor aferente acesteia, a branşamentelor la utilităţi şi a lucrărilor de reabilitare a amenajărilor exterioare prevăzute în conformitate cu indicatorii tehnico-economici aprobați atât în sarcina Companiei Naţionale de Investiţii “C.N.I.”- S.A., cât şi în sarcina Unității Administrativ-Teritoriale Municipiul Constanţa”, precizează CNI.

Cazinoul din Constanța a fost construit după planurile arhitectului francez Daniel Renard, fiind un simbol reprezentativ pentru curentul arhitectonic Art Nouveau.

Prezintă în partea centrală terasa fațadei, sprijinită pe un portic larg, care e dominat de un vitraliu în formă de evantai. Se remarcă partea superioară a clădirii, decorată cu elemente arhitecturale de forma navelor antice, cu capete de berbec și ghirlande de alge marine. Clădirea a fost inaugurată în toamna lui 1910 și a reprezentat, de-a lungul timpului, un simbol pentru Constanța, potrivit Heritage Constanța.

Popescu Piedone, baie de mulțime la târgul de la Clejani: „Să aveți încredere că vă voi reprezenta cu cinste în Senatul României”