Aproape 7 mii de români din străinătate vor vota prin corespondență la alegerile parlamentare

Cetățenii români din străinătate s-au putut înregistra până la sfârșitul lunii septembrie ca alegători la secțiile de votare.

Alegeri
Votare sursa foto pixabay

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat că aproape 7 mii de români cu domiciliul sau reședința în străinătate s-au înscris pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare, potrivit ziare.com.

Potrivit site-ului AEP, 6.839 de persoane s-au înregistrat pentru a-și exercita dreptul de vot prin corespondență la scrutinul din 1 decembrie.

Perioada de înscriere s-a încheiat joi. Cele mai multe cereri de vot prin corespondență au fost depuse de românii din Marea Britanie (1.544), Germania (1.359), Elveția (524), Țările de Jos (462). Urmează Franța, Spania, Belgia și Italia și SUA. Prin înregistrarea ca alegător prin corespondentă, cetățeanul român cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate și care deține un document care dovedește dreptul de ședere, eliberat de autoritățile străine, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență din străinătate.

Totodată, cetățenii români din străinătate s-au putut înregistra până la sfârșitul lunii septembrie ca alegători la secțiile de votare.

Astfel, pentru parlamentare, au depus cereri pentru a vota la o secție 6.067 de alegători. Cele mai multe cereri au venit de la românii din Țările de Jos (1.512), Marea Britanie (987), Germania (643), Franța (421) și Italia (410). Pentru alegerile prezidențiale, s-au înregistrat pentru a vota prin corespondență 6.916 cetățeni. Cei mai mulți români care vor vota pentru președintele țării prin corespondență sunt din Marea Britanie (1.609), Germania (1.347), Elveția (555), Țările de Jos (421) și Franța (410). Pentru a vota la o secție s-au înscris 6.751 de români din diaspora. Cei mai mulți alegători sunt din Țările de Jos (1.653), Marea Britanie (1.107), Germania (732), Italia (478) și Franța (471).

Popescu Piedone, mesaj pentru părinții din Sectorul 5: Copiii dumneavoastră vor beneficia în continuare de proiecte de tip școală după școală!