Consumul zilnic a mai mult de 4 cești de cafea crește pericolul producerii de accident vascular cerebral

Un consum zilnic regulat de trei căni de cafea reduce riscul de boli de inimă.

Mai mult de 4 cești de cafea consumate zilnic cresc riscul de accident vascular cerebral. Mai exact, un astfel de consum duce la creșterea riscului de accident vascular cerebral cu o treime. În timp ce consumul excesiv de cafea s-a dovedit a fi un risc pentru sănătate, nu a fost găsit niciun risc de accident vascular cerebral pentru aporturi mai mici, potrivit digi24.ro.

În general, cafeaua nu este rea atunci când este consumată cu moderație. De exemplu, un alt studiu susține că un consum regulat de trei căni de cafea pe zi reduce riscul de boli de inimă.

Între timp, se spune că ceaiul are beneficii mai mari pentru sănătate, inclusiv reducerea șanselor de a suferi un accident vascular cerebral atunci când este consumat zilnic. Experții îndeamnă la consumul de orice ceai, verde, negru sau din plante. Puțini știu însă că adaugarea laptelui în ceai reduce sau blochează efectele benefice ale antioxidanților care se găsesc în ceai. „Șansa redusă de accident vascular cerebral din cauza consumului de ceai a fost pierdută pentru cei care au adăugat lapte”, notează studiul.

Între timp, consumul de peste șapte căni de apă pe zi este legat de reducerea șanselor de accident vascular cerebral cauzat de un cheag.

Accidentul vascular cerebral poate apărea și dintr-o hemoragie intracerebrală, care sângerează în țesutul creierului. Băuturile carbogazoase și sucurile de fructe sunt la fel de periculoase. Același studiu susține că consumul de doar două sau mai multe băuturi carbogazoase zilnic, inclusiv atât îndulcite cu zahăr, cât și îndulcite artificial, cum ar fi dieta sau zahăr zero, a crescut riscul de accident vascular cerebral cu 22%. În timp ce, sucurile de fructe vândute în comerț, făcute din concentrate și care conțin adaos de zaharuri și conservanți au crescut șansele de accident vascular cerebral cu o treime. „Cu două dintre aceste băuturi pe zi, riscul se triplează”, afirmă studiul.

Peste 100 de percheziții desfășurate la nivel național în cadrul operațiunii ” Jupiter”