Planul Roșu de Intervenție activat în județul Hunedoara, în urma unui accident rutier

Accidentul s-a soldat cu doi morți și 20 de răniți

SMURD
SMURD

Un accident tragic a avut loc pe Drumul Național 66, în localitatea Băcia, județul Hunedoara, unde un adolescent de 17 ani, aflat la volanul unei mașini, a pierdut controlul vehiculului și a lovit frontal un autocar plin cu pasageri, potrivit ziare.com.

Impactul a fost devastator, adolescentul murind pe loc, în timp ce pasagerul din mașina sa, grav rănit, a fost transportat de urgență la spital, unde a decedat ulterior din cauza rănilor.

În urma coliziunii, 20 de persoane din autocar au fost grav rănite, iar autoritățile au activat imediat Planul Roșu de Intervenție pentru a gestiona situația de urgență. Iulia Nistor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Hunedoara, a declarat: „Un autoturism ar fi ajuns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autocar în care se aflau mai multe persoane. În urma impactului, o persoană aflată în autoturism a decedat pe loc.” Echipele de salvare au intervenit prompt la fața locului pentru evaluarea și preluarea victimelor.

Din păcate, medicii au confirmat decesul celei de-a doua persoane implicate în accident, pasagerul autoturismului.

Maior Lucian Morogan, reprezentant al ISU Hunedoara, a precizat: „Alte 21 de persoane au fost transportate pentru evaluare şi asistenţă medicală de specialitate, la spitalele din Deva – 7 persoane, Hunedoara – 6 persoane şi Orăştie – 8 persoane. O persoană dintre cele transportate la UPU Deva, pasager în autoturism, a decedat la spital.” Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele exacte ale accidentului.

Laura Crișan, fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă de la Arad, reținută după audieri maraton