Popescu Piedone, anunț după atacul cibernetic asupra serverelor Primăriei Sectorului 5: „Nu voi ceda în fața unor astfel de atacuri și nu voi plăti suma cerută de teroriștii cibernetici”

Atacatorii cer o răscumpărare de 5 milioane de dolari

În această dimineață, angajații Primăriei Sectorului 5 au semnalat faptul că centrala telefonică a instituției nu funcționează. A fost sesizată societatea care se ocupă de mentenanță pentru a remedia problema și s-a constatat că serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic.

Pe ecranul serverelor apare și un mesaj din partea atacatorilor, care cer răscumpărare 5 milioane de dolari

Reprezentanții Primăriei Sectorului 5 au luat legătura cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și cu oficialii Directoratului Național de Securitate Cibernetică pentru a urma toți pașii necesari remedierii acestei situații. Menționăm că au fost atacate doar severele sediului Primăriei Sectorului 5 din Fabrica de Chibrituri, nu și cele ale altor direcții care își derulează activitatea în alte sedii.

Popescu Piedone: „Nu voi ceda în fața unor astfel de atacuri și nu voi plăti suma cerută de teroriștii cibernetici”

” Vreau să-i mulțumesc ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan și reprezentanților DNSC pentru că au intervenit prompt. În perioada următoare, după remedierea situației, vom implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a ne asigura că astfel de situații nu se vor mai repeta.”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

Popescu Piedone, mesaj pentru locuitorii județului Giurgiu: „Acum, om bun, merg în Senatul României să fac treabă pentru județul Giurgiu!