Barcă cuprinsă de flăcări pe Dunăre, la Mila 35

Doi bărbați au părăsit ambarcațiunea și au ajuns la mal

Dunare
Dunare sursa foto pixabay

Două persoane s-au salvat duminică dintr-o ambarcațiune care a luat foc în zona fostului hotel Mila 35. Cei doi bărbați au reușit să se autoevacueze și să ajungă la mal. Barca în care se aflau cei doi pescari s-a aprins ca o torţă pe Dunăre, potrivit ziare.com.

În doar câteva minute, fumul negru şi gros produs de incendiu avea să se vadă de la kilometri distanţă.

Doi pescari se aflau în barcă și încercau să monteze o baterie în momentul când a izbucnit incendiul. Potrivit unor martori, anumite cabluri s-ar fi supraîncălzit. Când a început să iasă fum de la cabluri, bărbaţii au fost pe punctul de a sări în apă. Ei au avut norocul de a fi salvaţi de un alt pescar, care i-a luat cu o barcă pneumatică şi i-a dus în siguranţă la mal. După ce au scăpat, pescarii au chemat ajutoare. „Către locul solicitat a fost direcţionat un echipaj de pompieri din cadrul detaşamentului Tulcea, cu o ambarcaţiune”, a declarat Cristina Profir, ISU Tulcea.

Până să ajungă pompierii, barca a continuat să plutească în flăcări pe apă şi s-a apropiat periculos de mult de malul împădurit pe care se aflau mai multe hoteluri.

Pentru a evita un dezastru, pădurarul din zonă a intervenit cu o altă ambarcaţiune. „A aruncat cu ancora pe barcă, a tras barca şi a dus-o. A legat-o de geamandură pe mijlocul Dunării, ca să nu ia foc nici pădurea, nici nimic. Altfel, ardeam toţi ca şobolanii”, a declarat un proprietar de pensiune. Incendiul a fost stins în cele din urmă de pompieri, iar ambarcaţiunea arsă a fost trasă la mal. Pompierii spun că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit la unul dintre motoare.

Agresiune în stradă, la Buftea