Un poștaș a fost acuzat de fals și delapidare după ce a semnat în numele pensionarilor și a păstrat banii acestora. Judecătorii nu au putut fi însă convinși că voia să folosească banii în interes propriu și nu îi fusese pur și simplu lene să-i împartă în ziua respectivă. Ultimul cuvânt va aparține Curții de Apel, dar răspunderea penală pentru faptele comise a început deja să se prescrie, potrivit g4media.ro.
Într-o zi, poștașul nu a reușit să ajungă la toți beneficiarii. Iar în loc să anunțe acest lucru la ghișeul poștal, el a semnat de primire în locul a 7 beneficiari și a păstrat banii în geantă.
A doua zi, el a primit alte cupoane și alți bani. Zece dintre beneficiari locuiau la marginile satului, iar poștașul ar fi trebuit să străbată întreaga localitate pentru a împărți banii. Din nou, a semnat de primire în locul acestora și a păstrat banii. Poștașul a explicat judecătorilor că intenționa sa împartă ulterior banii către beneficiari.
Semnase în numele lor doar pentru a nu trebui să predea banii la poștă și a-i lua din nou în ziua următoare, dar nu a fost crezut. Chiar dacă poștașul păstrase banii în geanta de serviciu, iar aceasta fusese lăsată peste noapte în lada de valori din interiorul ghișeului, anchetatorii au apreciat că Mihai N. s-ar fi putut folosi de bani în orice moment. Era vorba deci de delapidare. Poștașul a fost trimis în judecată pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și delapidare.
Magistrații Judecătoriei au apreciat că poștașul nu-și însușise de fapt banii, câtă vreme ei rămăseseră în geantă.
Aprecierea judecătorilor a fost susținută și de opinia dirigintelui de poștă. Acesta s-a declarat convins că Mihai N. chiar avea intenția de a împărți banii ulterior. Falsificase semnăturile pentru a ascunde faptul că nu respectase graficul de achitare a pensiilor, nu pentru a-și însuși banii. Magistrații Judecătoriei au conchis că principala faptă de care fusese acuzat Mihai N. nu întrunea elementele definitorii ale delapidării și au dispus achitarea inculpatului. Pentru celelalte acuzații, răspunderea penală s-a prescris de anul trecut. Sentința nu este definitivă, ea fiind contestată de procurori în fața Curții de Apel. Această instanță va relua dezbaterea cazului pe 9 decembrie.
MAE: Român dispărut, găsit mort în urma inundațiilor din Spania