Echipa cu care Pucheanu a primit voie să atace Primăria și Consiliul Local Galați în 2016 a fost pe atât de eteroclită cât și eterogenă (sic!). Ce s-a ales oare din vajnicii social-democrați din 2016? Care erau atât de buni încât au fost făcuți publici în ultima zi de depunere a candidaturilor, să nu le strice feng-shui-ul dujmanii?
Bugetari și pensionari. Profesori, economiști și ingineri. Studii, diplome, atestate și alte cursuri de specializare. De la universități locale până la hăt renumitele Spiru Haret și Univ Româno-Americană, fabricile de diplome la modă pe atunci. Unii cu ștate vechi de partid, alții doar învățăcei dornici de afirmare. Iar cei, puțini, care au un lustru de privat/antreprenoriat … dacă nu erau afacerile cu administrația pesedizată, erau probabil tot bugetari.
Pentru că imi place să despic firul în patru (vezi poză profil) m-am dus pe marele portal neprietenos sau cum s-o chema site-ul Primăriei. Puneți ochelarii că s-a făcut economie la font. Conform Legii administrației publice 215/2001, art.51, alineatul 4, toți consilierii locali trebuie să depună anual un raport de activitare. Iar conform Legii nr.176/01.09.2010, consilierii locali au obligația să depună anual și la începerea/încetarea mandatului a declarației de avere și interese. Eh, se pare că nici consilierii locali PSD nu au auzit. Ori nu le-au depus deloc, ori le-au depus selectiv. Și rapoartele și declarațiile. Oricum, la cât de prietenos este portalul Primăriei sunt recunoscător proniei cerești că sunt pe acolo niște pdf.-uri.
Să ne lăsăm în voia lecturii și să ne delectăm. În cele două rapoarte publice aferente mandatului început în 2016, dl. Ilie Zanfir, consilier local PSD și fost director la biblioteca VA Urechia, menționează organizarea și derularea ediției a IX-a a Festivalului Cărții. Cele două rapoarte acoperă doi ani, dar ediția Festivalului este aceeași. Din cele două rapoarte răzbate un damf puternic de nepăsare. În afară de informații comune până la confuzie, unul dintre rapoarte, deși acoperă perioada 2014-2015, este semnat cu o dată din 2018. Fiind Consilier Local din anul 2000, m-aș fi așteptat la mai mult de la dl. Zanfir.
La dl. Claudiu-Ionut Vasile observăm că transhumanța informațiilor în cele trei rapoarte de activitate respectă versiunea de soft folosită care îi mai joacă feste când îi face actualizarea agrement-ului în agreement. Să îi spunem ca este vorba de două cuvinte total diferite? Serios, consilierul PSD a dat copy paste (nu e singurul consilier PSD care a făcut asta) unor pasaje dintr-un raport anual în altul, cu tot cu greșeli!
Dl. Ardean Ionuț venit pe ceva cai mari, a considerat că indemnizația primită este insuficientă pentru a justifica depunerea unui raport de activitate. Chiar și pentru perioada scurtă în care a reușit să facă implozie, atât în CL cât și la Gospodărire Urbană. Nu știu dacă reușita soției, angajată pe vremea respectivă în Primărie, mai reprezintă un caștig.
Dl. Vals, între reprize de muștruluit cetățenii online că nu fac treaba administrației locale, a găsit timp să pună jumatate de pagină de raport. Poate că ar fi trebuit să folosească un font mai mare.
Iar povestea rapoartelor continuă în diverse note personale. Pentru cei care le-au depus. Sunt și consilieri care au considerat că prevederile legale și obligația morală sunt insuficiente chiar și pentru un copy-paste neîndemânatic. Pe lângă dl. Ardean, și alți consilieri PSD (Dumitru Poalelungi, Iorgu Viorel Bogatu, Potârniche Gheorghe) au considerat că faptele lor în administrația locală trebuie ascunse.
Ceea ce este de admirat la PSD, este apartenența la trib. Partidul nu te lasă la greu, te ajută, te mută, te detașează. Are grijă de voturile tale. Nu reușesc să înțeleg cum dna Costea Daniela, fără fără venituri în anul dinaintea alegerilor, ajunge după obținerea mandatului în CL la CN APDM (Compania Naţională “ADMINISTRAŢIA PORTURILOR DUNĂRII MARITIME” SA). Se pare că CN APDM este un loc călduț pentru cei care caută o regăsire spirituală, întrucât și dl Poalelungi Dumitru tot aici este remunerat.
Declarațiile de avere completate la mișto reprezintă disprețul acestor pesedei față de electorat. Nu mă interesează câți bani câștigă sau unde au case. Mă interesează exactitatea informațiilor prezentate. Dna Rodica Ciucă, a candidat pe lista de CL a PSD dar nu s-a calificat. În schimb a trecut prin AGA Calorgal și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul Regional de Termoficare Galaţi” sau Transurb. Este economistă și are studii de master pe audit. Dar cele 2 declarații de avere depuse la Transurb se bat cap în cap.
Dna economist declară în 2018 că deține un teren de 517mp. Același teren, în 2019 are 572mp. Apartamentul declarat în 2018 are 55mp, pentru ca un an mai târziu același apartament să aibă 75mp… și nu este la parter, dacă la asta vă ganditi. Un al doilea apartament, dobândit în 2016, nu apare în declarația din 2018 dar apare în cea din 2019. Trei inexactități majore în două documente simple… oare dna economist, fostă casier și specialist în recuperarea creanțelor, cât de profesionistă este? Mai ales că a lucrat cu acte și a încasat bani.
Un alt economist, Dragoș Magearu, este un ilustru bugetar pesedist. Care fără partidul de (a)casă, oare ce ar fi făcut în viață? Apaterm, APDM, membru CA Apă Canal, director interimar la Gospodărire Urbană… un adevărat cursus honorum pentru prietenul lui Ionuț cel Betonuț. Trecem peste aceste numiri politice obținute sau nu cu sprijin matern și să nu uităm că, conform bugetarului de lux, gălățenii sunt cam puturoși. Oare să scotocim puțin să vedem ce contracte cu statul a avut?
Dacă se va supăra pe mine, sper doar să nu mă pârască la mămica. Care sper să se fi oprit din aplaudat. Dna Magearu face parte din grupul amazoanelor pesede din Galați care o susțineau pe Viorica Dăncilă în 2018, de la galeria Parlamentului… sau veniseră să îl aplaude pe Pleșoianu? Desilia Cocu, Costea Marcela-Daniela și Ciupercă Silviana, consilieri locali PSD, și alte doamne vor rămâne și cu aceste trei secunde pentru posteritate.
Lista nu ar fi completă fără prezența luceafărului tinerilor PSD care visează contracte cu statul sau posturi călduțe pe linie politică. Costel Gafton, finuț de Betonuț, deține recordul regional pe număr de contracte cu Primăria Galați… indiferent de ce a fost nevoie, societatea lui Gafton a avut…mai ceva ca un supermarket cu de toate. Ajuns în CA de la Administrația Piețelor, Gafton este imaginea fidelă a omului de afaceri de carton. Mai trist este când realizările prezentate de primar ca fiind ale municipalității, sunt de fapt realizările firmei colegului de partid. Faptul că Gafton uită să își declare veniturile de la o declarație de avere la alta, deja nu mai reprezintă o surpriză. De la Nasu către finu, fără număr!
Aceste declarații si rapoarte completate, sau nedepuse, firme de casă și contracte cu dedicație arată dispreț, nepăsare și un total neprofesionalism. Dar care costă contribuabilul gălățean sute de mii de lei plătiți pentru o mână ridicată la comandă.
România lui Dragnea, din care face parte și PSD Galați, trebuie reformată și trebuie asanată.
Citește și: Politica gălățeană văzută subiectiv. (I)