Cu Nicușor Dan și Clotilde Armand candidați la Primăria Capitalei, respectiv la Primăria Sectorului 1, USR nu are cum să nu iasă prost la alegerile locale, din cauza propriilor sabotaje. Nicușor este un ONG-ist pe care l-a prins flama politică, Clotilde e doar o ONG-istă care crede cu tărie că activismul fanatic și politica merg mână în mână. În urmă cu trei ani între cei doi a existat și un conflict deschis după ce Nicușor Dan l-a at afară din USR pe Sergiu Moroianu, soțul activistei. Acum Nicușor și Clotilde fac front comun într-o cauză care în realitate nu există.
Obsedați de ideea de a câștiga fotoliile de primar, la PMB, respectiv la Sectorul 1, cei doi nu precupețesc niciun efort să-i discrediteze actualii edili, Gabriela Firea și Daniel Tudorache. Obiectivul pe care își canalizează campania pre-electorală Nicușor Dan și Clotilde Armand este PUZ-ul Sectorului 1, aflat în curs de avizare. Prin manipulare și minciuni, cei doi încearcă să blocheze Planul Urbanistic Zonal și să convingă electoratul că aprobarea acestuia ar avea efecte negative pentru București.
Cei doi activiști USR-iști, chiar dacă pe Nicușor îl susține mai nou PNL-ul, pretind că au blocat în primă instanță Avizul de mediu pentru noul Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 1, și că ei au „salvat” Parcul Herăstrău și Pădurea Băneasa de la a fi transformate în cartiere de blocuri. Bine, în ansamblu întreaga campanie electorala a USR se bazează pe blocarea tuturor Planurilor Urbanistice Zonale inițiate de Primăria Capitalei.
Cei doi se folosesc de argumente populiste pentru a câștiga voturi opunându-se oricăror inițiative ce nu vin din partea partidului lor. Însă, orbiți de ideea că ar avea o șansă la alegerile locale, Nicușor și Clotilde nu văd ceea ce scrie, negru pe alb, în documentația PUZ – Sector 1. Concret, în documentația noului PUZ – Sector 1 se specifică mai clar ca oricând, în limba română (care, culmea, este oficială în România), că se încearcă trecerea în extravilan a tuturor suprafețelor de pădure, astfel încât să fie imposibilă obținerea vreunei autorizații de construire.
În acest moment, conform Planului Urbanistic General (PUG), câteva zeci de hectare de pădure sunt reglementate ca fiind „construibile”. Contrar afirmațiilor lui Nicușor Dan și Clotilde Armand, parcul Herăstrău nu a fost și nu va fi transformat în cartier de blocuri, ci este în continuare o oază de verdeață la dispoziția bucureștenilor. Și în cazul Pădurii Băneasa planurile de viitor sunt constructive, nicidecum distructive. Ne repetăm doar pentru ca domnul Nicușor Dan și Clotilde Armand să înțeleagă că includerea ei în extravilan tocmai asta presupune, interdicția de a construi!
Ca să concluzionăm, noul PUZ al Sectorului 1 propune spre trecerea în domeniul public a peste 50 ha în vederea realizării de spatii verzi, square-uri și parcuri, sunt propuse grădinițe, școli, parcări, trasee noi de tramvai, modernizarea infrastructurii rutiere pe toată suprafața sectorului, modernizări de rețele de apă și canalizare, viabilizarea tuturor străzilor și sunt propuse trasee de biciclete de peste 110 km dar, pentru ca toate aceste lucruri să fie puse în practică este nevoie de un aviz favorabil și nu de minciuni și manipulare mediatică din partea unor candidați.