Într-o lume în care din ce în ce mai multe animale par să dispară, ba din pricina incendiilor din Australia, ba din alte pricini, mai toate cauzate de om și de încălzirea globală, iată că unei alte specii pare că i se pune crucea la căpătâi.
Urșii polari, aceste animale absolut senzaționale pe care chiar și cei de la Coca Cola au decis să-i folosească pe post de mascote în reclamele lor, sunt pe cale de a le fi decimat numărul, din cauza vânătorilor de trofee ce anual fac excursii la Arctic pentru a-i vâna, ca mai apoi să se pozeze mândri cu „prada”.
Citește și: Atmosfera ar putea să se schimbe din cauza fumului din Australia
Un articol scris de publicația Mirror.co.uk trage un semnal de alarmă în acest sens, scriind despre efectele devastatoare pe care braconierii le au asupra faunei din acea zonă. Nu numai că animalele se chinuie să supraviețuiască din cauza schimbărilor climatice ce le afectează mediul, astfel și condițiile de trai, însă acum au parte de o altă amenințare, una cu două picioare, pușcă și o doză imensă de lipsă de umanitate.
Fotograful de wildlife, Ole Liodden, premiat în nenumărate rânduri pentru fotografiile sale din sălbăticie, unde a observat de la distanță evoluția animalelor, a petrecut patru ani studiind cum vânătorii ucid exemplare sănătoase de urși polari, exemplare ce ar putea să se înmulțească și să transmită mai departe genele, prezervând astfel specia.
Acesta a declarat: „Trebuie să ne oprim din vânatul trofeelor și comercializatul de piei de urs polar. Este singura șansă pe care urșii polari o au pentru a supraviețui.”
Aproximativ 9.000 de exemplare de urși polari au fost omorâte la Arctic între anii 2007 și 2016, arată cea mai nouă statistică. Însă situația este cu mult mai neagră de atât, numărul urșilor polari uciși începând cu anul 1960 fiind de 50.000 de exemplare, experții confirmând aceste numere.