Situația de la Primăria Sectorului 1 pare că este încă departe de a se fi clarificat. După exit-poll-ul de duminică, 27 septembrie, candidata susținută de PNL și alianța USR PLUS, Clotilde Armand a fost dată câștigătoare, în fața lui Tudorache. Decizia finală a venit în noaptea de marți spre miercuri (29 spre 30 septembrie), iar imediat a apărut în spațiul public o filmare în care se vedeau mai multe persoane ce răscoleau în sacii cu buletinele de vot, saci ce se aflau în sediul BES 1.
Mai mult, zilele trecute, în sediul Biroului Electoral Sector 1 au fost găsite mai multe buletine de vot, ștampilate cu PSD și ALDE, ascunse într-un sac cu rechizite, fapt pentru care Dan Tudorache se vede îndreptățit să se facă lumină în acest caz, diferența dintre cei doi fiind foarte mică.
Luni, 5 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă a transmis datele finale ale acestor alegeri, potrivit cărora Primăria Sectorului 1 a fost câștigată de Clotilde Armand, cu 40,95% (36.455 de voturi), în timp ce social democratul Dan Tudorache a obținut 39,82% (35.451 voturi).
Celebrul Piperea, în lupta cu Clotilde
De altfel, Tudorache a acuzat în mai multe rânduri frauda electorală de la alegerile din 27 septembrie. Biroul Electoral Central a respins renumărarea voturilor, fapt pentru care Tudorache, prin cunoscutul avocat Gheorghe Piperea, a acționat în instanță circumscripția Electorală a Sectorului 1 pentru nereguli majore. Primul termen al dosarului va fi pe data de 12 octombrie. Presupusa fraudă electorală este anchetată atât de poliție, cât și de procuratură.
„Este o cerere de intervenţie făcută de domnul Daniel Tudorache în care solicităm să se ia act că e vorba despre o fraudă electorală (n.r. – la Sectorul 1), cu toate dovezile pe care le-am adunat până acum şi să se invalideze rezultatul alegerilor la Primăria Sector 1, în vederea repetării alegerilor. Termenul fixat de către judecător este luni, 12 octombrie, pentru diverse motive procedurale, pentru depuneri de acte şi aşa mai departe.
Probabil că luni se va discuta admisibilitatea în principiu a cererii noastre de intervenţie, iar dacă se admite atunci noi vom putea să aducem probele pe care le avem în legătură cu frauda electorală”, a explicat avocatul Piperea, citat de DC News.
Acesta a precizat că mandatul lui Clotilde Armand nu va putea fi validat încă. „Bineînţeles că nu. E doar un candidat ales cu sacii în momentul de faţă. Până când nu se validează de către Judecătorie mandatul, nu are calitatea oficială de primar. De altfel, acelaşi lucru e şi în cazul lui Nicuşor Dan, doar că în acest caz se pronunţă Tribunalul şi nu Judecătoria. Vom vedea luni; până atunci mandatul nu este în vigoare”, a declarat Gheorghe Piperea, potrivit sursei menționate.
Citește și: Voturile lui Tudorache, „blătuite” printre rechizite