Nemulțumită de votul telefonic aplicat în Senat, președintele camerei, Anca Dragu a declarat că are intenția să achiziționeze tablete, în regim de urgență, pentru toți senatorii care nu au deja una. Aceasta își motivează decizia printr-o comparație a situației Senatului cu cea a Camerei Deputaților, unde toți deputații beneficiază deja de un astfel de dispozitiv atât de util votului, în contextul pandemiei. La fel de util cum le-ar fi, de altfel, și elevilor, tot în contextul pandemiei. „Era un proces deja început la Camera Deputaţilor. Nu este vorba decât de o replicare a acelui efort. Vom avea până la sfârşitul lunii şi o sesiune de training cu senatorii pentru a şti cum să folosească aceste tablete.”, a declara președintele Senatului, adăugând în discuție și un training suplimentar pentru orice senator care nu a mai văzut o tabletă în viața lui, din pricina condițiilor materiale precare.
Anca Dragu identifică lipsa instrumentului
De altfel, potrivit președintelui Senatului, tabletele vor deveni extrem de utile în momentul în care se va ajunge la punerea în aplicare a procedurii de vot aferente legii bugetului, sugerând că metoda votului prin apel telefonic este una învechită și plină de neajunsuri.
„Sunt măsuri deja luate şi aici m-aş referi la introducerea tabletelor pentru votul în plen. La Camera Deputaţilor există aceste tablete. La noi, la Senat, încă se votează prin apel telefonic. Am vrut să ne pregătim pentru a avea acest vot funcţional şi coerent în momentul în care vom vota legea bugetului la începutul lunii februarie. Am identificat lipsa unui instrument de management al documentelor în instituţie. Practic, ştim când a intrat un document în instituţie, dar nu ştim parcursul acestui document, unde a stat, câte zile a stat şi noi avem nişte răspunderi regulamentare cu privire la aceste termene. Voi introduce acest sistem de administrare a documentelor în instituţie”, a mai Anca Dragu, pentru Agerpres.
Citește și: Cîmpeanu o dă de gol pe Anisie: nu toți elevii au făcut școală online