Cîțu are răspuns la problemele românilor. Ministrul interimar al Finanțelor a anunțat, marți, că au fost eliminate prevederile din OUG 5 / 2020 prin care ANAF are obligația de a ridica în maxim o oră popririle pe conturile bancare. Eliminările au fost efectuate de către Comisia de buget-finanțe din Senat.
Cîțu are răspuns la problemele românilor, PSD este de vină
„PSD îi URĂȘTE pe Români!!
Astăzi încă o dovada că PSD îi urăște pe romani.
PSD-știi din comisia de buget și finanțe din Senat au ELIMINAT prevederile din OUG 5/2020, pe care am aprobat-o în urmă cu câteva săptămâni, prin care ANAF are obligația expresă de a ridica IMEDIAT, adică în cel mult o oră, popririle pe conturi bancare ale debitorilor, precum și noile termene stabilite pentru restructurarea de către firme a datoriilor la bugetul de stat.
Citește și A început dezastrul, spitalele private atacă OUG lui Orban
PSD-istii vor ca în continuare românii să se plimbe de la o bancă la alta atunci când au conturile poprite. De ce? Pentru PSD-iștii îi urăsc pe romani și vor să se răzbune”, a scris Florin Cîțu.
„PSD nu dorește modernizarea Fiscului”
„Mai mult. Este evident acum că PSD-istii nu vor informatizarea ANAF pentru că își pierd sursele de finanțare. Evaziunea fiscală dispare cu informatizarea ANAF și în același timp dispare și finanțarea pentru socialiști.
Trebuie să-i oprim!
Este nevoie urgent de alegeri anticipate. Și le vom avea”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.
„O modificare pe care am propus-o a fost la Codul de procedură fiscală în vederea simplificării procedurilor de administrare a creanţelor fiscale, s-a făcut reglementarea instituirii şi ridicării popririi în mod electronic, astfel încât poprirea să fie ridicată la îndestularea sumei poprite, iar debitorului să-i fie eliberate conturile cât mai repede”, a explicat Florin Cîţu.
„Scopul acestui sistem este de a efectua ridicarea propririlor, electronic, în cel mult o oră după plata datoriilor. Până acum, la fiecare cont pe care se instituia poprire, debitorul trebuia să meargă la fiecare bancă cu dovada plăţii către ANAF, în timp ce acum există un algoritm care gestionează plata”, a mai spus Cîțu.