Ce poți să alegi pentru siguranța ta financiară, depinde doar de tine, chit că trăiești singur sau cu familia. Cu toate astea, siguranța ta financiară nu ține întotdeauna de tine, decât, probabil dacă ai o mică afacere, ore de somn cu minus și cunoștințe cu plus.
Ce poți face când ți se pune eticheta de șomer? Pentru tine e complicat! Te panichezi, probabil pici puțin în depresie, cauți niște anxiolitice ușoare și fără rețetă (că doar n-ai bani de dat la psiholog), te plângi la prieteni, rude și cunoștințe și arunci cu niște anateme-n fostul șef.
Pe urmă decizi să te înscrii la Agentia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, obții un ajutor de șomaj și, pentru că indemnizația nu e colosală, decizi să mai reduci din cheltuieli. În teorie sună bine dar, mai ușor cu țigările, ciocolata și berea de după muncă cu prietenii, că nici loc de muncă nu mai ai și e posibil să rămâi și fără prieteni. Nimănui nu-i place un amic șomer care nu dă niciodată de băut.
Citește și: Nebăgați în seamă de PNL, cei de la USR se distanțează „pas cu pas”
Ce mai poți face? Îți actualizezi CV-ul și notezi în el toate experiențele, aptitudinile și rezultatele, ceva hobby-uri care dau bine, descrii cât ești de serios, rezistent la stres și, mamă, ce bine lucrezi tu în echipă și verifici ofertele de angajare de pe Internet (și nu numai). Păstrează legătura cu prietenii tăi și foștii colegi (chiar dacă nu vă mai vedeți atât de des) și păstrează-ți optimismul. Nu de alta dar, știi cine e mai optimist ca tine? Ludovic Orban.
Ce poți face când ți se pune eticheta de șomer? Pentru Ludovic e simplu! În caz că nu va fi învestit noul guvern, Orban se va concentra pe funcția de președinte PNL. Concentrat ca un cub Knorr el declară: ”Sunt președintele PNL și această funcție este suficient de importantă și mă onorează, în așa fel încât să îmi dedic tot timpul pentru asta.”
Traducerea e: am bani, mă descurc. Voi fi un șomer care se descurcă.
Bine ar fi să avem fiecare câte un Orban care să ne învețe cum să fim șomeri. În caz că.