Nu doar educație ecologică, ci și grijă pentru mediul înconjurător: ”Pentru a avea un comportament eco-responsabil trebuie ca, la nivel de individ, să ne schimbăm mentalităţile şi obiceiurile”, precizează reprezentanții RAJA în ghidul eco.
De asemenea, în ghid se arată că toți românii ar trebui să fie conştienţi că, în fiecare zi, la locul de muncă, avem ocazia să reducem impactul negativ, generat de activităţile noastre asupra mediului.
”Putem oferi un exemplu de urmat, adoptând un comportament eco- responsabil la locul de muncă, în viaţa de zi cu zi în general, pentru a lăsa moştenire generaţiilor viitoare, un mediu înconjurător sănătos”, se arată în ghid.
În plus, reprezentanții RAJA explică faptul că există un comportament eco-responsabil, comportament care este o stare de spirit. Acesta se traduce prin adoptarea unor gesturi simple, aparent mici, dar cu efect mare.
RAJA Constanța: Instrucțiuni pentru reducerea consumului și evitarea risipei de apă
- – Închid robinetul cât timp folosesc săpunul;
- – Mă asigur că nu există scurgeri suplimentare la robinet;
- – Folosesc apa caldă numai dacă este strict necesar;
- – Ţin cont că locul produselor toxice nu este în reţeaua de canalizare;
- – Folosesc toaleta fără să arunc hârtie sau alte lucruri, în WC;
- – Anunţ în timp util, departamentul administrativ, în cazul în care sesisez o defecţiune/pierdere din reţeaua de apă;
- – Consider APA ca un AUR ALBASTRU.
Despre apă, despre economie și despre protecția mediului înconjurător
- Apa, sau aurul albastru reprezintă cea mai importantă resursă naturală de pe planetă. Deși puțini cunosc statisticile, România deţine 60% din rezerva de apă a Europei.
- Peste 2 miliarde de oameni, pe glob, nu au acces la o sursă de apă potabilă sigură.
- Gestul banal de a da drumul la robinet afectează producţia agricolă mondială, reprezentând și un gest vital: aproximativ 5 milioane de persoane mor, anual, din cauza lipsei de apă.