Autoritățile chineze au decis închiderea pentru nouă zile a orașului Shanghai, după ce numărul de cazuri de Covid-19 a crescut considerabil. De asemenea, toți cei 25 de milioane de locuitori vor fi testați.
Potrivit Reuters, autoritățile au încercat să evite pe cât posibil o astfel de decizie pentru a nu afecta economia, dar creșterea numărului de persoane infectate a fost motivul pentru care s-a decis închiderea podurilor, tunelurilor, iar traficul pe autostrăzi a fost restricționat.
Această decizie vine în contextul în care, în ultimele luni, China a mai impus lockdown-uri, dar oamenii au avut posibilitatea să călătorească în interiorul zonei carantinate. BBC informează că Shanghai este cel mai mare oraș care a intrat până acum în carantină.
China se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de Covid-19
Răspunsul puternic al autorităților chineze a venit după ce Wu Fan, membră a echipei de experți Covid-19 din Shanghai, a anunțat infecții „pe scară largă” în tot orașul.
„Limitarea focarului pe scară largă din oraşul nostru este foarte importantă pentru că odată ce oamenii infectaţi sunt puşi sub control, blocăm transmisia”, a spus aceasta.
Doar duminică s-au înregistart aproape 3.500 de cazuri de coronavirus, mai exact 70% dintre cazurile din toată China. Mai mult, administrația orașului a anunțat că va suspenda transportul public și munca la sediul companiilor în fabrici. Excepție de la această măsură sunt unitățile ce oferă servicii publice și de distribuire de alimente.
Totodată, serviciile de la mai multe spitale din Shanghai și-au suspendat activitatea deoarece personalul a fost direcționat către operațiunea de testare în masă.
Producătorul american Tesla a anunțat că își va suspenda activitatea pentru patru zile, fabrica aflându-se într-o zonă din oraș afectată de prima etapă a perioadei de lockdown.
De la debutul pandemiei de Covid-19, China a înregistrat aproape 150 de mii de cazuri și aproape 5 mii de morți. Autoritățile chineze au reacționat imediat și au închis oraș după oraș pentru a preveni răspândirea virusului.
La nivel mondial, aproape 500 de milioane de oameni s-au infectat cu Covid-19 și peste 6,1 milioane și-au pierdut viața.
Citește și: OMS avertizează: Mai multe țări europene au ridicat prea brusc restricțiile anti-Covid