CONSTRUCŢII ERBAŞU S.A. este o companie independentă, înființată în anul 1990, cu capital integral privat românesc. La acel moment, compania număra doar 20 de angajați.
Din aprilie 1991, păstrând caracterul unei afaceri de familie, compania s-a transformat într-o societate pe acţiuni.
Acţionarii au fost cooptaţi de unii dintre angajaţii care au activat de la început în companie şi au contribuit esenţial la dezvoltarea acesteia.
Compania Erbașu a fost înființată în București, ca o afacere de familie
Astăzi, la peste 31 de ani de la înființare și peste 1800 de oameni în componență, este una dintre cele mai importante companii de construcții cu capital 100% local din România conform Camerei de Comerț și Industrie a României.
”Construcții Erbașu este un antreprenor general în construcții, a cărei evoluție constant pozitivă din cei peste 31 de ani parcurși de la înființare și până în prezent, a făcut ca societatea să fie capabilă să abordeze o gamă variată de lucrări în domeniul construcțiilor, indiferent de mărimea și complexitatea acestora, activând atât în domeniul privat cât și în cel de stat”, se precizează în comunicatul publicat pe pagina oficială a companiei.
Profesionalismul și calificarea echipei au dus la finalizarea tuturor lucrărilor care au fost începute
Din portofoliul de lucrări finalizate pot fi enumerate: stadionul Steaua, stadionul Rapid, bazinul Olimpic de înot și polo Dinamo, Sala Sporturilor din Mioveni, hipodromul Ploiești, circuitul turistic Floreasca-Tei, lucrări de reabilitare termică a peste 1080 de blocurilor de locuințe din mai multe orașe ale țării, hotelul ibis Styles Bucharest Erbas, ansambluri rezidențiale, spitale, clinici medicale, grădinițe, școli, stații de epurare, rețele de apă și canal, modernizări de drumuri publice precum și de rețelele termice la nivelul întregii țări.
În prezent compania este implicată în proiecte mari, precum ansamblurile rezidențiale Arbo Mogoșoaia și Marmura Residence, Sala Polivalentă din Oradea, Sala Polivalentă din Tulcea, caseta de ape uzate a râului Dâmbovița, reabilitarea rețelor termice din Timișoara și Iași, clinici și spitale în Timișoara, Călărași, Slobozia, Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, reabilitarea clădirilor Palatului Nifon și a complexului Panduri din cadrul Universității București, extinderea liniei de metrou M2 din București cu o nouă stație, Spitalul de Urgență Tulcea, Maternitate Timișoara etc.