Unele alimente conțin o cantitate mare de apă, motiv pentru care este bine să le consumăm în cantități mai mari atunci când temperaturile exterioare sunt ridicate. Organismul are nevoie de cât mai multe lichide, pe care le putem absorbi şi prin anumite alimente. Unele chiar conțin o cantitate mare de apă, fiind de dorit să o consumăm în cantități mai mari când afară este cald. Nutriționiștii recomandă șapte alimente care au o cantitate mare de apă, fiind excelente pentru hidratarea organismului. Ele nu pot înlocui aportul de lichide, dar pot ajuta la o hidratare cât mai bună a organismului.
Pe lângă faptul că au în componenţă 95% apă , castraveții sunt grozavi pentru detoxifierea și curățarea pielii. Unele cercetări mai arată că întineresc corpul.
Conopida
Aceste legume sunt grozave pentru hidratare. Conopida conține până la 92 la sută apă. Aceste legume sunt bogate în vitamina C și în vitamina K.
Dovleceii
Dovleceii au un conținut ridicat de apă – până la 95 la sută. dovlecelul conține și antioxidanți precum beta-carotenul, luteină și zeoxantina, care sunt importante pentru sănătatea ochilor.
Pepene verde
Această legumă este plină de apă. Pepenele verde conține 91% apă . Pepenele verde este cunoscut și pentru că ajută la protejarea celulelor de daunele solare. Pepenele verde îmbunătățește și tenul.
Spanacul
Spanacul este cunoscut pentru proprietățile sale nutritive și pentru numeroasele vitamine și minerale. Calciu, fier, potasiu, magneziu, mangan și fosfor sunt doar câteva dintre mineralele pe care le conține spanacul, iar vitaminele din frunzele verzi conțin acid folic, vitaminele A, C, E, K, precum și complexul de vitamine B. Spanacul conține și acizi grași omega-3. Această legumă conține și 91 la sută apă, fiind o sursă excelentă pentru hidratarea organismului.
Salata iceberg
Toate tipurile de salată verde conțin un procent mare de apă. Salata iceberg are până la 95% apă, fiind o bază excelentă pentru o masă de vară.