Fructul de kiwi este recomandat persoanelor care urmează o dietă, deoarece fructul are doar 34 de calorii. Kiwi are cea mai mare densitate nutriționala din cele mai frecvent consumate 27 de fructe în lume. Fructul de kiwi conține de 17 ori mai multă vitamina C, de 6 ori mai mult magneziu, de 2 ori mai mult fier decât mărul şi, de asemenea, conține la 100 g de pulpă – 3,4 g fibre, mai mult decât merele şi prunele. Kiwi conține aproape de două ori mai multă vitamina C decât o portocală, o porție de kiwi conținând 230% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina C.
Consumul de kiwi protejează împotriva bolilor cardiace, îmbătrânirii premature a pielii, având capacitatea de a preveni cancerul.
Fructul kiwi conține mai mult acid folic decât aproximativ orice alt aliment din lume, care este esențial pentru înmulțirea globulelor roșii, care transporta oxigenul către celulele corpului. O deficiență de acid folic în organism poate provoca anemie. Un kiwi pe zi poate scădea riscul apariției unor cheaguri din sânge prin micșorarea agregării plachetare cu 18% (plachetele sanguine sunt cunoscute sub denumirea de trombocite, importante pentru coagularea sângelui și cu efect antiinflamator). Consumul de kiwi va micșora și numărul de trigliceride din corp , grăsimea din sânge,- cu 15%, ceea ce va diminua riscul de boli cardiace și de infarct.
Pe lângă porumb, kiwi conține cea mai mare cantitate de luteină, un antioxidant puternic, dintre toate fructele și legumele existente. Luteina poate reduce riscul degenerescenței maculare legate de vârstă, o boală care duce la pierderea vederii centrale și la capacitatea de a vedea clar.Fibra solubilă pe care o conține acest fruct protejează inima de diferite boli, printre care și diabetul, în timp ce fibrele insolubile previn apariția hemoroizilor, a constipației și a unor tipuri de cancer.