O elevă în clasa a şaptea, la o şcoală privată din Melbourne (Australia), crede că este pisică, purtarea ei fiind acceptată de către colegi şi profesori, potrivit stiripesurse.ro. Aceștia susțin „comportamentul felin” al fetei, care este „extrem de inteligență”.
Adolescenta nu vorbește în timpul orelor, deoarece pisicile nu vorbesc
Potrivit unei prietene de familie a fetei, „nicio şcoală nu are un anume protocol pentru elevii care se identifică drept animale, dar abordarea este că dacă nu sunt deranjate orele, aceştia sunt sprijiniţi în alegerea lor”. Unii dintre părinţi sunt preocupați de „fenomen”: „Când o fată s-a dus să se aşeze în bancă, o alta a ţipat la ea, că s-a aşezat pe coada sa. Are o gaură în uniformă, pe unde ar trebui să iasă coada”, spune un părinte.
Mai mulţi elevi „au diverse suferinţe mentale – anxietate, depresie, probleme de identitate”, susțin reprezentanții școlii
Un psiholog a tratat un băiat care s-a crezut câine, în timp ce elevele unei școli private renumite din Brisbane, şi-au tăiat uniformele la spate, pentru a-şi putea scoate coada, deoarece se considerau vulpi sau pisici, şi chiar mergeau în patru labe. Fenomenul „blănoşilor” (fursonas) a luat amploare în ultimii ani la nivel mondial, multe persoane îmbrăcându-se în costume şi purtându-se ca diverse animale. A fi „blănos” presupune să te comporți permanent ca un animal.
Bandit, o pisică ”de pază” l-a ajutat pe stăpânul ei să prevină un jaf